skip to Main Content

We use Google Translate to translate the texts on our website. We can not take responsibility for all translations being correct. In case of errors or if you need help, please contact us.

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar för dig som vill veta mer om Viljaskolan.

När startar Viljaskolan?

Viljaskolan startar i augusti 2021.

Vilka årskurser kommer det att finnas på Viljaskolan?

Vi börjar med att ta emot barn till förskoleklass och barn till årskurserna 1–6. Det betyder att du som har barn som är mellan 6 och 12 år under 2021 kan söka till Viljaskolans skolstart.

Vi utökar våra årskurser allteftersom och kommer att ta emot barn och unga från förskoleklass till årskurs 9 inom ett par år. Ditt barn kan gå hela grundskolan på Viljaskolan.

Viljaskolan har även förskoleverksamhet, Viljaförskolan, för barn mellan 1 och 5 år.
Läs mer om Viljaförskolan här.

Var finns Viljaskolan?

Viljaskolan planerar att ha sina lokaler i ABF:s tidigare lokaler på Spadegatan, bara 500 meter från Angereds Centrum.  Lokalerna är redan anpassade för skola och kommer att göras riktigt fina inför skolstarten i augusti. Vi planerar också att göra i ordning en bra skolgård för skolans elever. Titta gärna på vår film där du kan se var skolan ligger!

Är det någon särskild inriktning på Viljaskolan?

Vi följer den svenska läroplanen men har särskilt fokus på goda språkkunskaper, tidigt stöd och samarbete mellan skolan och familjen och lokalsamhället i Angered. Vårt mål är att alla barn ska få den bästa utbildningen i en trygg skolmiljö. Viljaskolan är inte knuten till någon särskild religion, alla är välkomna.

Vilken sorts skola är Viljaskolan?

Viljaskolan är en fristående skola, det man ibland kallar en privat skola.

Är det någon avgift för att gå på Viljaskolan?

Nej, det kostar inte något att gå på Viljaskolan. Däremot är det en avgift för att gå på fritidsverksamheten.

Kommer det att finnas fritidsverksamhet på Viljaskolan?

Ja, det kommer att finnas fritidsverksamhet på Viljaskolan för elever fram till den termin man fyller 13 år. Fritidsverksamheten är öppen efter skoltid.

Vem kan söka till Viljaskolan?

Alla som har barn som ska börja i förskoleklass eller barn som ska gå i årskurs 1–6 kan söka till Viljaskolan. Det betyder att du som har barn som är mellan 6 och 12 under 2021 år kan söka till Viljaskolan.

Vi utökar våra årskurser allteftersom och kommer successivt att ta emot barn och unga från förskoleklass till årskurs 9.

Hur söker man?

Du ansöker om plats genom att fylla i ett ansökningsformulär. Har du frågor om formuläret så ring eller maila oss! När du skickat in din ansökan så får du vanligen svar inom 24 timmar. Får du inget svar så kontrollera att vårt mail inte hamnat i din skräppost. Hittar du inget svar så maila oss på adressen info@viljaskolan.se.

Syskonförtur

Syskon har förtur på Viljaskolan. Läs mer om hur antagningen går till här.

Vem äger Viljaskolan?

Viljaskolan ägs av Patrick Gladh, Patrik Nystedt och Ole Salsten. Ägarna har lång erfarenhet av arbete inom skolans område.

Läs mer om ägarna

Hitta kontaktuppgifter

Om du inte hittat svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss.