skip to Main Content

We use Google Translate to translate the texts on our website. We can not take responsibility for all translations being correct. In case of errors or if you need help, please contact us.

Ansök om plats

Viljaskolan tar kontinuerligt mot ansökningar om skolplats för innevarande och kommande läsår. Om det finns fler sökande än platser så tillämpar vi syskonförtur och kötid som urvalsprinciper.

Viljaskolan Angered

Inför läsåret 24/25 räknar vi med att starta upp 2 stycken helt nya klasser i förskoleklass och ytterligare en klass i årskurs 4. Vid stort intresse kan fler klasser startas så tveka inte att ansöka om plats oavsett vilken årskurs ditt barn ska börja i.

Viljaskolan Sollentuna

Vill du att ditt barn ska börja på Viljaskolan Sollentuna? Den 1 juli tar Utbildia över som ny huvudman för Norra Strandskolan som då byter namn till Viljaskolan Sollentuna. Det innebär att fram till och med den 1 juli ansöker du om plats på Dibber Norra Strand.

Ansökan om plats gör du här!

I och med att Utbildia från och med den 1 juli är ny huvudman för skolan kommer alla barn och elever som idag går på skolan att behålla sin plats på skolan.

Har ni blivit erbjuden skolplacering på annan skola, men vill att ditt barn ska gå på Viljaskolan Sollentuna? Gör så här:

 1. Kontakta Sollentuna kommuns kontaktcenter genom att besöka eller maila/ringa enligt uppgifter nedan
  Kontaktcenter – Sollentuna kommun
  08-579 210 00
  kontaktcenter@sollentuna.se
  Hemsida: https://www.sollentuna.se/valkommen-till-sollentuna-kommun
 2. Meddela ert val av skolplacering

Det behövs inget intyg för att ändra skolplacering, det räcker med att meddela kommunens kontaktcenter.

Hur söker man plats på Viljaskolan?

Fyll i ansökningsformuläret som du kommer till genom att klicka på den gröna knappen längst ner på sidan, ”Ansök om plats här”. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att fylla i formuläret.

När du skickat in en ansökan får du ett automatsvar från vårt kö-system. Får du inget svar så kontrollera att mailet inte hamnat i din skräppost. Hittar du inget svar så hör av dig till oss på adressen info@viljaskolan.se.

Antagning

Vi tar hänsyn till de här sakerna i tur och ordning när du söker plats för ditt barn på Viljaskolan:

 1. Syskonförtur. Syskon som söker till Viljaskolan har förtur.
 2. Anmälningsdatum till kön.

Det är viktigt att du skriver in rätt mejl- och telefonuppgifter så att vi kan nå dig. Om vi inte kan nå dig när vi har plats att erbjuda så kan du strykas ur kön.

Om du tackar nej till en plats men ändå vill stå kvar i kön så börjar din kötid om från det datum du tackar nej.

Ansök om plats

Angered

Sollentuna