We use Google Translate to translate the texts on our website. We can not take responsibility for all translations being correct. In case of errors or if you need help, please contact us.

Ansök om plats

Ansök om en plats på Viljaskolan genom att fylla i ansökningsformuläret som finns lite längre ner på sidan. Vill du ha hjälp med ansökan så kontakta oss.

När du skickat in en ansökan får du vanligen svar från oss inom 24 timmar. Får du inget svar så kontrollera att vårt mail inte hamnat i din skräppost. Hittar du inget svar så maila oss på adressen info@viljaskolan.se.

Vem kan söka till Viljaskolan?

Viljaskolan tar emot barn till förskoleklass och barn till årskurserna 1, 2, 3, 4, 5 och 6 till skolstarten i augusti 2021. Det betyder att du som har barn som är mellan 6 och 12 år under 2021 kan söka till Viljaskolan nu.

Vi utökar våra årskurser allteftersom och kommer successivt att ta emot barn och unga från förskoleklass till årskurs 9 inom ett par år. Det betyder att ditt barn kan gå hela grundskolan på Viljaskolan.

Viljaskolan har även förskoleverksamhet, Viljaförskolan, för barn mellan 1 och 5 år.
Läs mer om Viljaförskolan här.

Hur söker man till Viljaskolan?

Vill du att ditt barn ska gå på Viljaskolan ska du fylla i ansökningsformuläret på den här sidan.

Antagningen är öppen hela året. Vi erbjuder plats på Viljaskolan till läsåret 2021/2022 allteftersom vi får in ansökningar tills våra klasser är fulla. Efter det ställs de sökande i kö. Vill du vara säker på att få en plats är det bra att ansöka så tidigt som möjligt.

Antagning

Vi tar hänsyn till de här sakerna i tur och ordning när du söker plats för ditt barn på Viljaskolan:

1. Syskonförtur. Syskon som söker till Viljaskolan har förtur.
  2. Barn som gått på Viljaförskolan har förtur till Viljaskolan.
  3. Anmälningsdatum till kön.

Du får besked om du fått en plats inom två veckor efter att du gjort ansökan. Det är viktigt att du skriver in rätt mejl- och telefonuppgifter så att vi kan nå dig. Om vi inte kan nå dig kan vi inte erbjuda någon plats och du stryks ur kön.

Om du tackar nej till en plats men ändå vill stå kvar i kön så börjar din kötid om från det datum du tackar nej.

Ansökningsformulär

Ansökan om plats

Information om det ansökande barnet

Nuvarande skola

Ansökandes kommentar

Vårdnadshavare 1, Folkbokföringsadress

Vårdnadshavare 2

GDPR

Vi behöver ditt samtycke för att hantera dina personuppgifter. Ditt förtroende är viktigt för oss och vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Viljaskolan utför all hantering av personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). För mer information kontakta skolan: info@viljaskolan.se.
Samtycke *