skip to Main Content

We use Google Translate to translate the texts on our website. We can not take responsibility for all translations being correct. In case of errors or if you need help, please contact us.

Ansök om plats

Viljaskolan tar kontinuerligt mot ansökningar om skolplats för innevarande och kommande läsår. Om det finns fler sökande än platser så tillämpar vi syskonförtur och kötid som urvalsprinciper.

Inför läsåret 24/25 räknar vi med att starta upp 2 stycken helt nya klasser i förskoleklass och ytterligare en klass i årskurs 4. Vid stort intresse kan fler klasser startas så tveka inte att ansöka om plats oavsett vilken årskurs ditt barn ska börja i. 

Vi utökar våra årskurser allteftersom och kommer successivt att ta emot barn och unga från förskoleklass till årskurs 9 inom ett par år. Det betyder att ditt barn kan gå hela grundskolan på Viljaskolan.

Viljaskolan kommer även inom kort att starta förskoleverksamhet i Angered, Viljaförskolan, för barn mellan 1 och 5 år.
Läs mer om Viljaförskolan här.

Hur söker man plats på Viljaskolan?

Fyll i ansökningsformuläret som du kommer till genom att klicka på den gröna knappen längst ner på sidan, ”Ansök om plats här”. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att fylla i formuläret.

När du skickat in en ansökan får du ett automatsvar från vårt kö-system. Får du inget svar så kontrollera att mailet inte hamnat i din skräppost. Hittar du inget svar så hör av dig till oss på adressen info@viljaskolan.se.

Antagning

Vi tar hänsyn till de här sakerna i tur och ordning när du söker plats för ditt barn på Viljaskolan:

  1. Syskonförtur. Syskon som söker till Viljaskolan har förtur.
  2. Anmälningsdatum till kön.

Det är viktigt att du skriver in rätt mejl- och telefonuppgifter så att vi kan nå dig. Om vi inte kan nå dig när vi har plats att erbjuda så kan du strykas ur kön.

Om du tackar nej till en plats men ändå vill stå kvar i kön så börjar din kötid om från det datum du tackar nej.